Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Ukens vintips fra Global Wines AS

Giacomo Anselma Vigna Rionda Barolo 2006

Jeg var på en vinsmaking i Oslo i forrige uke, Barolo and friends, og ble bokstavelig talt frelst.

Jeg har lenge visst om at det lages mye bra viner i Italia, men jeg har nå engang bestemt meg for at de vinene jeg liker best kommer fra Bourgogne i Frankrike. Jeg må nå komme med en uforbeholden unnskyldning til alle som har hevdet at Italienske Baroloer er toppen av lykke. Det kan hende dere har litt rett. Jeg skal ikke starte en diskusjon om hva som er best, men bare innrømme at det lages utrolig mye bra vin også i Piemonte i Italia.

Ukens vin, Giacomo Anselma Vigna Rionda Barolo 2006, er klar, mursteinsrød på farge, og dufter aldeles himmelsk. Jeg har ikke et eneste religiøst gen i kroppen, men hvis himmelen dufter noe i nærheten av denne vinen, skal jeg seriøst vurdere om jeg skal tenke litt på det.

Det formelig renner over av tørkede frukter, modne røde bær, tobakk, krydder, tjære og parfyme. Magisk. Smaken er mye på samme nivå som duften, med et bløtt inntrykk, med en lang og fyldig ettersmak. Denne kjenner du i munnen neste morgen.

Hva skal du så bruke denne vinen til. Selvfølgelig til kjøttretter, vilt og langtidskokte gryter, men ikke glem å nyte den alene også. Denne trenger du ikke drikke så mye av, bare lukte.

Det eneste som dessverre hindrer meg fra å drikke denne oftere er prisen. Kjøpes på Vinmonopolet til 440 kr. I og for seg mye vin for pengene, men tross alt, mye penger for en flaske vin. Men skal du kose deg med noe ekstra godt, så løp og kjøp. Vinen tåler også mange år i kjelleren, så det gjør ikke noe å kjøpe flere flasker før prisene stiger videre.

Ha en riktig god helg, og husk å lukte  mer!Anselma Barolo

 

Comments

There are no comments yet!