Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Ukens Vintips fra Global Wines AS

Jeg holder på å pakke kofferten og tømme minnebrikken i kameraet, før jeg reiser til Bourgogne i morgen. Programmet er som vanlig masse vinsmaking, god mat og golf med gamle kollegaer. I den forbindelse kan det være greit å vekke smaksløkene litt, og minne dem på hva de har i vente.

På vår reise i Sør Afrika i vinter kom vi over en veldig dedikert og bra vinmaker, nemlig JC Martin hos Creation Wines nær Hermanus. Gården er relativt ny, med første produserte årgang i 2006, men har allerede opparbeidet stor respekt og anerkjennelse for sine viner.

Siden jeg er på vei til Pinot Noir land, er det vel naturlig å teste Creations Egen Pinot Noir. Deres 2012 årgang har en flott rubinrød,krystallklar farge, og lukter fint av kirsebær, bjørnebær, bringebær og fint integrerte fataromaer.

Smaken er klassisk Pinot, med en lang og fyldig ettersmak. Vi snakker nok ikke  om Grand Cru nivå, men at dette er en lagringsdyktig vin hvor man får mye for pengene  er sikkert. Vinen importeres av Global Wines, og finnes på utvalgte restauranter på Østlandet. Vinene kan også spesialbestilles  på vinmonopolet, og koster da kr. 223,- pr flaske, med minimumsorder på 12 flasker.image

Comments

There are no comments yet!