Your browser is out of date!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Try Firefox or Chrome!

Ukens vintips fra Global Wines AS

image
Finca La Estacada Tempranillo

Ukens vin produseres i Taracon, sydøst for Madrid. Vinen er lagret kun i 6 mnd på amerikanske eikefat, noe som gjør at den fremstår som fruktig og syrerik. Vinen lukter av solbær,bjørnebær og noe balsamiko aktig. Smaken er syrerik, fyldig, med runde fine tanniner. Passer utmerket til pasta, ris eller tapas. Serveres avkjølt, her i Spania i alle fall. Produsenten selv anbefaler 12-14 grader, men så er de jo også vant til at sommeren er noe varmere enn i gamle Norge.

Se for øvrig hva Parker skriver om vinen:

“It gives up a surprisingly complex perfume of damp earth, violets, spice box, and red currants. This is followed by a wine jam-packed with ripe, spicy fruit, soft tannins, and excellent balance. Drink this superb value over the next 2-3 years.”

Vinen er ledig for å importeres til Norge, men jeg betalte 7 € hos «husleverandør» Bodega Luis i Denia.

Comments

There are no comments yet!